OGIBiz Website

Menu
2937681
Banner
2937811
Space
2937812
Main Description
2937813

Ανδρέας Δ. Κωνσταντακόπουλος – Ποιος είναι

Space
2937814
Horizontal Image Area
2937826

Ο Ανδρέας Δ. Κωνσταντακόπουλος έχει συνδέσει το όνομά του, για +20 χρόνια, με τις υψηλού ρίσκου διαπραγματεύσεις τόσο στο πεδίο όσο και ως εκπαιδευτής των επιλεγμένων μελών των ομάδων διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αστυνομίας της Κύπρου. Υπήρξε Οργανωτής- Συντονιστής της Ομάδας Διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ.

Ως επικεφαλής διαπραγματευτής χειρίστηκε δεκάδες υποθέσεις και ενδεικτικά την αεροπειρατεία τουρκικού αεροσκάφους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τις υποθέσεις απαγωγών του επιχειρηματία Μυλωνά Γεωργίου και του εφοπλιστή Παναγόπουλου Περικλή καθώς και την οχύρωση με ομηρία δεκατεσσάρων ατόμων στην ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά. 

Το 2018 συνεργάστηκε με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), στον οποίο προσέφερε υπηρεσίες διαπραγμάτευσης και διαχείρισης κρίσεων, και συνέβαλε στην ολοκλήρωση του έργου, αποτρέποντας κοινωνική σύγκρουση στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας. Πλέον διαθέτει τις γνώσεις και την εμπειρία του στην ελληνική αγορά.

Με το μοναδικό προσωπικό του ύφος μεταδίδει τις γνώσεις του αλλά και τα “μικρά” αλλά σημαντικά στοιχεία που κάνουν την διαφορά στη διαπραγμάτευση και δημιουργούν “μεγάλα” αποτελέσματα.

Horizontal Image Area
2937815

Έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Εργαζόμενος για πολλά χρόνια ως Αξιωματικός ερευνητής βίαιων διαπροσωπικών εγκλημάτων (ανθρωποκτονιών, βιασμών κ.α.) ανακάλυψε την δύναμη της επικοινωνίας και της ερμηνείας της γλώσσας του σώματος στην διαδικασία των ανακρίσεων, η οποία του έδινε την δυνατότητα να “ακούει” αυτά που δεν λέγονται. Την ίδια περίοδο ανακαλύπτει το τεράστιο ενδιαφέρον του για την εκπαίδευση και “γράφει” πλέον εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας σε ποικίλα αντικείμενα.

Αργότερα εκπαιδεύτηκε ως διαπραγματευτής από το FBI και την New Scotland Yard και απόκτησε υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία. Μέσα από την πληθώρα των περιστατικών που χειρίστηκε και την παρατήρηση της καθημερινότητας που εξελισσόταν γύρω του, διαπιστώνει ότι ενώ μιλάμε δεν επικοινωνούμε, κάτι που μας έχει οδηγήσει σε τόση χωρίς νόημα προσωπική και κοινωνική δυστυχία. Όταν οι άνθρωποι επικοινωνούν με αγάπη, κατανόηση και με γλώσσα χωρίς βία, ο κόσμος στα μάτια τους αλλάζει. Ανακαλύπτουν διεξόδους και μπορούν να κάνουν επιλογές. Και οι επιλογές μας μάς χαρακτηρίζουν. Είμαστε το αποτέλεσμά τους.

Την ίδια περίοδο ολοκλήρωσε δύο εκπαιδεύσεις σε θέματα προαγωγής ψυχικής υγείας και ανάπτυξης ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων στην ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπαίδευσή του στην “αποτελεσματική επικοινωνία και νευρογλωσσικός προγραμματισμός” από το ΕΚΠΑ, η ενασχόληση του με την προσωπική ανάπτυξη και η εκπαίδευσή του “το αξιολογικό πρότυπο στη συμβουλευτική” επίσης από το ΕΚΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να ανακαλύψει τις δυνατότητες που κρατούν οι άνθρωποι εγκλωβισμένες και ανεκμετάλλευτες και προσπαθεί να τις αναδείξει ώστε να κάνουν πετυχημένες εσωτερικές - με τον ίδιο τους τον εαυτό - διαπραγματεύσεις, που αποτελούν την αρχή κάθε επιτυχίας τους.

Από το 2016 που ιδρύθηκε η Ένωση Διαπραγματευτών Ελλάδας (ΕΝ.ΔΙ.Ε.) είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Είναι εκπαιδευτής διαπραγματεύσεων, επικοινωνίας και γλώσσας σώματος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης είναι εισηγητής στο “Certificate In Negotiation” του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών από την έναρξή του το εκπαιδευτικό έτος 2012 καθώς και μέλος της Επιτροπής Σπουδών και εισηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Συμβουλευτική Ψυχοσωματικής Υγείας” του IST College σε συνεργασία με το California Metropolitan University.

Η σκληρή εργασιακή του πραγματικότητα και η προσωπικότητά του τον οδήγησαν να επιλέξει την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της μη βίαιης επίλυσης διαφορών και συγκρούσεων και να ασχοληθεί με πάθος με την διαπραγμάτευση.

Πιστεύει και υποστηρίζει την ρήση του André Breton, “ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση”.

Διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ της τεχνικής και της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, θα σας διδάξει δεξιότητες και τεχνικές, που εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία σε διαπραγματεύσεις υψηλής διακινδύνευσης, για να βελτιώσετε τις διαπραγματευτικές σας δεξιότητες, που θα μεταμορφώσουν την επαγγελματική και προσωπική ζωή σας και για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Main Description
2945900
Space
2937820
Main Description
2938471

Ρωτήστε μας και θα σας Απαντήσουμε!

Contact Us
2940565

Main Description
2938575
Space
2937822
Footer
2937707

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


 Τηλ. Επικοινωνίας: +30 697 8140337
   Email: info@aktraining.gr
 Χαονίας 16 - 10441 - Αθήνα

SOCIAL MEDIA